Випуск '2018 - над 750 специалисти изпрати ТУ - Габрово

8 декември 2018 година Денят е събота. Студентският празник. Той ще се помни от над 750 абсолвенти на Техническия университет, които през 2018 година получиха дипломите си. И тази година тържествената церемония за връчване на дипломите на завършилите с отличен успех се състоя в зала „Възраждане“ в присъствието на близки и приятели на Випуск 2018 на ТУ – Габрово. Двама дипломанти получиха своите немски дипломи за бакалавър по Машинно инженерство на основата на развивана програма за двойни дипломи между ТУ – Габрово и Университета за приложни науки – Шмалкалден, Германия. 8 декември 2018 година Денят е събота. Студентският празник. Той ще се помни от над 750 абсолвенти на Техническия университет, които през 2018 година получиха дипломите си. И тази година тържествената церемония за връчване на дипломите на завършилите с отличен успех се състоя в зала „Възраждане“ в присъствието на близки и приятели на Випуск 2018 на ТУ – Габрово. Двама дипломанти получиха своите немски дипломи за бакалавър по Машинно инженерство на основата на развивана програма за двойни дипломи между ТУ – Габрово и Университета за приложни науки – Шмалкалден, Германия. Водещ на церемонията беше доц. Лиляна Русанова, зам.-ректор. На прага на своята професионална реализация бъдещите специалисти в икономиката бяха приветствани от кмета на Габрово Таня Христова, която бе гост на празника. С напътствени думи дипломите връчиха Лена Георгиева – председател на Общинския съвет в Габрово, Лена Енева - директор Дирекция „Бюро по труда“ – Габрово, инж. Калоян Иванов – управител на „АМК Задвижваща и управляваща техника“, Николай Марков – прокурист на АМК - Габрово, Томас Фройндорфер – управител на „Габинвест“ ЕООД, Габрово.2018 diplomirane 1

Проф. дтн Райчо Иларионов, ректор на Техническия университет - Габрово:

"Благодаря ви, че избрахте Техническия университет да получите знания – институцията, която не само обучава, но и възпитава младите хора. За пореден път ще кажа, че както у нас, така и в цяла Европа, има глад за инженери и за хора с висше образование. Светът е малък, а възможностите са големи. Вие имате голям шанс да работите и да се развивате. Дори ви завиждам. Защото пред вас вратите навсякъде са отворени. Бъдете смели да опитвате шанса си. Наученото в Университета е базата, на която ще стъпите, но за да стигнете по-далеч в професионалното си израстване, трябва да учите постоянно, всеки ден. Богатият човек е този, който има идеи. Ако искате да се занимавате с наука в Университета има доста докторантски програми, които можем да споделим с вас. Наскоро спечелихме проект, който заедно с още три проекта, цели изграждането на високо-технологичен парк към Университета. Идеята е да създаваме модерни устройства с висок интелект. Забравете трудностите, а търсете перспективата. Разбира се, трябва да си знаете цената. Няма как да стартирате с вълшебна заплата и да получавате добри пари, ако не се изградите като сериозни специалисти. Университетът винаги ще бъде отворен за вас. На добър час!"

Лена Георгиева, председател на Общинския съвет - Габрово:

2018 diplomirane 2

„Като възпитаничка на Техническия университет в Габрово ми е изключително приятно днес да съм тук с вас. Връщам се към времето, когато и аз бях в коридорите на Университета, четях в библиотеката, треперех преди изпити. Надявам се, че всички вие, които завършвате сега, изпитвате същите топли чувства към Университета, че го уважавате и сте горди да сте част от него. Моят съвет е: Никога не изоставяйте 8 декември. Нека винаги остане празник за вас.”

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ