Проф. Железаров и господин Ли Дзие – генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България ЕООД подписаха договор за сътрудничество

TUG 1425

 

На 2 ноември 2021 г. Техническият университет – Габрово бе домакин на работна среща с представители на Хуауей Технолоджис България  ЕООД.

Техническият университет - Габрово бе представен от Ректора – проф. д-р инж. Илия Железаров, Зам.-ректора по учебната дейност – проф. д-р инж. Анатолий Александров и Зам.-ректора по научноизследователската дейност – доц. д-р инж. Пламен Цанков. От страна на Хуауей Технолоджис България присъстваха господин Ли Дзие – генерален мениджър на компанията и господин Руслан Цанков – мениджър ключови клиенти.

Целта на срещата бе запознаване с лабораториите в Технологичния парк на Технически университет – Габрово, както и възможностите за развитие на сътрудничество в областта на проектната, научноизследователската и развойна дейност. Доц. д-р инж. Пламен Цанков представи Технически университет – Габрово, Технологичния парк и показа на гостите ключови лаборатории, които използват разработките на Хуауей Технолоджис.

В рамките на работното посещение беше подписан и меморандум за сътрудничество, чиято цел е талантливи студенти от Технически университет – Габрово да се възползват от стажантската  програма „ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program“. Програмата предоставя възможност на студентите да станат част от семейството на технологичния гигант и да получат практически умения и знания за успешна кариера. Номинираните студенти ще бъдат оценявани от жури, в което ще участва и представител на Технически университет – Габрово. Компанията Хуауей Технолоджис ще реализира семинари и събития за популяризиране на своята дейност, както и ще търси възможности за развитие на нови проекти с участието на Технически университет – Габрово.