Все повече български студенти стават част от глобалния инженеринг екип на Visteon

Visteon RISE Program Season Two Bulgaria

Световната технологична компания разраства екипа си на местния пазар, а български инженери вече ръководят разработката на софтуер, хардуер и механика за електрификацията в автомобила на европейско нивo

Глобалната технологична компания Visteon разраства екипа си в България, който активно разработва проекти в сферата на електромобилността от началото на 2022 година. До края на 2023-а компанията предвижда почти двойно повече български инженери да работят по електромобилите на бъдещето в инженеринговия център в София, най-големият за компанията в Европа.

Те се присъединяват към екип без еквивалент на местния пазар, който разработва  продукти за следващото поколение електромобили, които повишават капацитета, надеждността и живота на батерията, допринасяйки за високата ефективност, сигурност и надеждност на автомобила.

Сред тях са първите на пазара умни системи за управление на батерията, системи за ефективно разпределение на електрическата енергия, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и т.нар. „power electronics“ три-в-едно решение, което комбинира системите за зареждане, разпределение и преобразуване на електричество в електромобила.

На регионално европейско ниво разработките на софтуер, хардуер и механика за тези продукти се ръководят от български инженери. Местните специалисти са важна част от глобалния екип по електромобилност на Visteon и работят активно с екипите на компанията в САЩ, Южна Америка, Азия и Европа.  

Проектите в сферата на електрификацията допълват богатото порфтолио на българския център, което включва и продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

Експертизата на екипа в България го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon на глобално ниво. Над 800 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти.

Местният екип предава знанията и опита си освен на новите попълнения, така и на следващите поколения таланти чрез редица допълнителни местни вътрешни Visteon академии, специализираните университети и професионални гимназии в България и глобалната програма за начинаещи в софтуерната разработка – RISE.

Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече над две десетилетия.

Повече за иновативните продукти в сферата на електрификацията, които Visteon разработва 

 

За Visteon Corporation

Tехнологичната компания Visteon е световен лидер в проектирането и разработването на иновативни високотехнологични продукти и системи за водещите глобални автомобилопроизводители.

За Visteon България

Водещият технологичен център на компаията за Европа се намира в София и в с 22-годишна история в автомобилната индустрия. С екип от над 800 висококвалифицирани инженери с опит в сферата на софтуера, хардуера и механиката хъбът управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват глобални и регионални високотехнологични проекти за световните лидери в автомобилната индустрия в момента. Местното портфолио включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране. Наскоро компанията увеличи мащаба на бизнеса си в България с иновативни проекти и в сферата на електромобилността.

 

За контакт:

Елисавета Андонова

Мениджър „Копроративни комуникации“ за Европа

Бул. „Цариградско шосе“ 90, сграда Capital Fort

София, България

+359 877 727 447

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.