Huawei стартира стипендиантската си програма ICT Talents Training Seeds for the Future заедно с глобалната програма Seeds for the Future

74EC38C3 0CD3 4C8E 98A8 682FEB8880FF

 

Програмите са едни от основните социално отговорни кампании на фирмата и имат за цел да откроят най-добрите и мотивирани таланти в сферата на информационните и комуникационни технологии, както и да им предоставят нови възможности за развитие

Тази година наградният фонд на стипендиантската програма е 160 000 евро и Huawei ще награди 80 студента с по 2000 евро.

За целта е необходимо кандидатите да изпрятят CV и мотивационно писмо до 11.11.2022 на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , след което ще имат време до 30.11.2022 да подготвят и заснемат кратко видео до 3 минути на зададена ИКТ тема.

В началото на ноември независимо жури ще разгледа кандидатурите на студентите, включили се в стипендиантската програма и ще излъчи победителите, а през февруари ще има и официална награждаваща церемония.

В същото време глобалната програма Seeds for theFuture ще даде възможност на 30 студента да се включат в онлайн обучението в периода 14-21.11.2022, на което ще имат възможност да получат както технически и лидерски умения, така и да обменят опит с таланти от други държави.

През декември най-изявените сред тях ще могат да присъстват на награждаващата церемония в Гърция и да спечелят различни награди.

Кандидатствалите могат сами да изберат дали да се включат в двете програми едновременно или само в една от тях.